Giurgiuvenii fara adapost pot fi gazduiti la Centrul de Primiri in Regim de Urgenta de la Giurgiu Nord

Giurgiuvenii fara adapost pot fi gazduiti la Centrul de Primiri in Regim de Urgenta de la Giurgiu Nord

Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu a devenit căminul celor defavorizaţi ori pentru oamenii străzii din municipiul Giurgiu, odată cu scăderea temperaturilor de afară.
Fie că au venit singuri, de nevoie, fie că au fost adunaţi de pe stradă de angajaţii Poliţiei Locale, ori trimişi de la Spital, în acest Centru locuiesc în acest moment 16 persoane (femei, bărbaţi şi chiar un copil minor).
Centrul social de la Giurgiu Nord le asigură cazare şi mâncare, pe perioada cât sunt aflaţi în această locaţie.
Odată ajunşi aici, oamenii sunt deparazitaţi, spălaţi, primesc trei mese pe zi şi medicamente pentru tratamente primare. În situaţia în care aceştia suferă de boli cronice sunt duşi la spital pentru a primi tratamentele de care au nevoie. În afară de aceste măsuri, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială se ocupă de întocmirea documentelor necesare pentru a obţine acte de identitate pentru cei care nu au, ori dosare pentru ajutor social sau indemnizaţie de handicap.
De asemenea, municipalitatea a iniţiat o campanie de ajutorare şi sprijinire a acestor oameni şi face apel la giurgiuvenii care au o haină în plus ori o pereche de încălţăminte să vină şi să le doneze la unul din punctele de colectare ce au fost înfiinţate la Cantina de Ajutor Social şi la Direcţia de Asistenţă Socială de la Giurgiu Nord.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul SARBATORITA LA 101 ANI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.